Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.09.2010 13:39 - Много коли се движат без Гражданска отговорност
Автор: grajdanska Категория: Бизнес   
Прочетен: 775 Коментари: 0 Гласове:
0



В Република България са регистрирани над 3 000 000 автомобила, а около 750 000 от тях се намират в движение без да са сключили задължителната застраховка. Законът предвижда минимум 400 лв. глоба за водачите, управляващи автомобил без "Гражданска отговорност". 

От Евросъюза изискват държавата ни да ограничи броя на автомобилите без "Гражданска отговорност" до 90%. При нас този процент е под 80. Контролът върху управлението на автомобили без застраховка "Гражданска отговорност" е възложен по закон на КАТ, където обаче има кадрови дефицит: КАТ разполагат с 2000 контрольори.

При спиране на автомобил, чийто водач няма сключена застраховка "Гражданска отговорност", не представя полица или талон, автомобилът се спира от движение, коеъто обаче на практика не се случва. В повечето случаи се отнема талона и другите документи, вместо направо да се свали табелата на автомобила. От Комисията за финансов надзор пък се оплакаха, че в момента няма кой реално да спре от движение колите, които нямат сключена застраховка "Гражданска отговорност".



Тагове:   Много,   отговорност,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grajdanska
Категория: Бизнес
Прочетен: 20070
Постинги: 13
Коментари: 0
Гласове: 1
Архив