Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.09.2010 14:40 - Ремонт в доверен сервиз
Автор: grajdanska Категория: Бизнес   
Прочетен: 1343 Коментари: 0 Гласове:
0



Щетите по застраховка Гражданска отговорност се обработват по експертна оценка и няма да можете да възползвате от сервиз на застрахователната компания. Оценката се изчислява по предварително приета и утвърдена методика, която някои компании са публикували.

В случай, че имате сключена застраховка "Каско", Вие можете да се възползвате от услугата "Ремонт в доверен сервиз". При "Каско", в случай на щета, застрахователят ще ви предложи списък с няколко сервиза, между които ще трябва да изберете. В случай, че колата е нова (най-често до 3 години) или условията на застраховката позволяват това, може да използвате сервиза на официалния вносител на вашия автомобил.

След завеждането на щета по "Каско" и представянето на всички необходими документи, ще ви бъде издадено възлагателно писмо от застрахователната компания към съответния сервиз.

Впоследствие, не рядко се случва клиентите да отправят рекламации към извършените в доверения сервиз дейности. Затова е много важно при получаването на автомобила да се уверите, че всичко е наред.

Много от разминаванията в очакванията на клиентите се дължат на факта, че застрахованото лице очаква в сервиза да бъдат използвани оригинални авточсати, а там се използват авточасти на алтернативни производители. Ремонт с нови оригинални авточасти или в сервиз на официалния вносител е възможен, ако е включена тази опция в полицата или ако автомобила е на възраст до 3 години (по условията на повечето застрахователни компании у нас).



Тагове:   сервиз,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grajdanska
Категория: Бизнес
Прочетен: 20074
Постинги: 13
Коментари: 0
Гласове: 1
Архив